Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@21:26:23 GMT

خشکی دهانتان را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۵۳۱۳۰۴

خشکی دهانتان را جدی بگیرید


در حین انجام فعالیت دهان و گلویم خشک می‌شود چه علتی می‌تواند داشته باشد؟

به‌طورکلی می‌توان علل آن را موارد زیر دانست:

- اثرات جانبی مصرف برخی از داروها: مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضدافسردگی، داروهای آنتی‌هیستامین و ضد احتقان، داروهای ضد اسهال، شل کننده‌های عضلانی، داروهای فشارخون بالا، داروهای بی‌اختیاری ادرار و داروهای بیماری پارکینسون، ایدز و دیابت می‌توانند منجر به خشکی دهان در افراد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



- بالا رفتن سن: بالا رفتن سن به‌خودی‌خود نمی‌تواند علت مهمی برای خشک شدن دهان باشد، اما معمولاً افراد مسن به علت درمان‌های پزشکی و مصرف داروها با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

- درمان‌های پزشکی: روش درمان برخی بیماری‌ها می‌تواند خشکی دهان را در افراد تشدید کند، مثلاً داروهای شیمی‌درمانی به علت آسیب رساندن به سلول‌های دهان می‌توانند در کیفیت و کمیت بزاق ترشح‌ شده اختلال ایجاد کنند و خشکی دهان را سبب شوند. هم‌چنین در طی روش پرتودرمانی (رادیوتراپی) اگر اشعه واردشده به ناحیه گردن و سر، غدد ترشح‌کننده بزاق را تحت تأثیر قرار دهد، سبب اختلال در تولید بزاق می‌شود. هم‌چنین بیمارانی که تحت همودیالیز قرار می‌گیرند، به علت محدودیت در میزان مصرف مایعات، با خشکی دهان مواجه می‌شوند.

- آسیب‌های عصبی: اگر طی حادثه‌ای (مثل تصادف رانندگی)، به ناحیه صورت و یا گردن فرد آسیب وارد شود و یا تحت عمل جراحی ناحیه گردن و یا صورت قرار بگیرد، احتمال دارد به علت آسیب عصب هفتم جمجمه‌ای (عصب فاسیال)، تولید بزاق دچار مشکل شود.

- بارداری: به دلیل تغییرات هورمونی بدن در طی بارداری ممکن است مادر باردار به دیابت بارداری مبتلا و همین باعث خشکی دهان شود.

- دوران قاعدگی خانم‌ها: در این دوران به دلیل خونریزی نیاز به مصرف آب بیشتر است و جای نگرانی ندارد. هر چه دوران قاعدگی سنگین‌تر باشد احتمال افزایش تشنگی نیز بیشتر خواهد بود.

- برخی بیماری‌ها: ابتلا به برخی بیماری‌ها می‌تواند خشکی دهان را ایجاد کند، مثل سندروم شوگرن، دیابت، ایدز، اضطراب، افسردگی، پارکینسون، عفونت‌های باکتریایی و ویروسی و نارسایی مزمن و پیشرفته‌ی کلیه.

مصرف سیگار و تنباکو و الکل نیز منجر به خشکی دهان می‌شود و اگر با علل گفته‌شده همراه شوند، می‌توانند میزان خشکی دهان را افزایش دهند.

ممکن است هیچ‌کدام از این‌ها نباشد و شما کم آب می‌نوشید و یا از غذاهای پر ادویه و شور استفاده می‌کنید. به‌هرحال با مشورت با یک پزشک و برخی آزمایش‌ها خیالتان راحت می‌شود که مشکل خاصی وجود ندارد.

راهکارهایی برای کاهش خشکی دهان

- مرتباً آب بنوشید. در تمام روز تا موقعی که به رختخواب می‌روید آب را فراموش نکنید تا دهانتان همیشه مرطوب باشد.

آب داغ یا بیش از حد سرد ننوشید. بهتر است چند قطره آب لیموترش هم به آب مصرفی روزانه‌تان اضافه کنید.

- مکیدن آب‌نبات و جویدن آدامس بدون قند باعث افزایش ترشح بزاق می‌شود.

- چای سبز، دمنوش بابونه و یا دم کرده زنجبیل برای تحریک ترشح بزاق مفید است.

- از غذاهایی مثل سوپ، آبگوشت و به‌طورکلی از غذاهای نرم و مرطوب که داغ نیستند، میل کنید.

- از شوینده‌های دهانی تبلیغاتی و شوینده‌هایی که حاوی الکل و پر اکسیداز هستند استفاده نکنید، چون این مواد خشکی دهان را تشدید می‌کنند.

- از غذاهای شور و خشک مثل بیسکویت، کراکر، نان تست و نان‌های خشک، میوه‌های خشک، موز، ماهی و غذاهای حاوی شکر زیاد اجتناب کنید.

- نوشیدنی حاوی کافئین مثل قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنی حاوی شکلات میل نکنید. الکل با افزایش ادرار باعث کم‌آبی بدن می‌شود و همچنین از میل کردن آبمیوه‌های اسیدی مثل پرتقال، سیب، انگور، گریپ‌فروت و گوجه‌فرنگی پرهیز کنید.

- مصرف غذاهای شور و ادویه‌دار را به حداقل برسانید، چون در خشکی دهان ایجاد درد می‌کنند.

- سیگار کشیدن را ترک کنید.

- برای کاهش التهاب لب‌هایتان، از مرطوب‌کننده استفاده کنید.

- مسواک نوع نرم برای شستشوی دندان‌ها مناسب‌تر است.

- از بخور (مرطوب‌کننده هوا) برای ایجاد رطوبت در هوا خصوصاً در شب بهره بگیرید.

- تا جایی که ممکن است از تنفس دهانی خودداری کنید و با بینی نفس بکشید.

  منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خشکی دهان دیابت ایدز افسردگی بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۱۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌ها در فضای مجازی مبنی بر دسترسی نداشتن به تعدادی از داروها، به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اشاره و تاکید کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است.

وی افزود: بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

سازمان غذا و دارو درخصوص علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد،یادآور شد: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفت‌وگو با بیماران مرتبط می‌شود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند و بخشی دیگر به خاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.

بر اساس این گزارش، سازمان غذا و دارو از برخی چهره‌های شناخته شده در فضای مجازی که دلسوزانه ممکن است پیگیر تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی باشند که تجویز آنها وجاهت قانونی هم ندارد؛ خواست قبل از جمع آوری اطلاعات کامل و جامع از منابع موثق اطلاع رسانی اشتباه و گمراه کننده نداشته باشند.

کد خبر 849018 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دارو پزشکی

دیگر خبرها

  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • چند ترفند رانندگی از این خانم یاد بگیرید (فیلم)
  • چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان